Nieuwsbrief Augustus 2019

Tubata Nieuwsbrief 08 2019

Vlieg uit je (gouden) kooi!

Tubata (http://www.tubata.be) mag rond deze tijd zijn eerste verjaardagskaarsje uitblazen. Een druk jaar vol leuke ontmoetingen, intense gesprekken en leerrijke uitwisselingen.
Deze afgelopen periode mocht ik ook vele medewerkers ontmoeten die nadachten over hun professionele toekomst.
Voor een deel van hen voelde het goed om te werken waar ze waren. Ze konden met voldoende autonomie werken aan de zinvolle uitbouw van de organisatie en versterkten hun competenties dag na dag.
Ik had echter ook regelmatig gesprekken met werknemers die zich niet meer thuis voelden. De uitdaging was er niet (meer), de sfeer onder de werknemers was verziekt, de cultuur was te hard en te koud geworden, enz.
Wanneer ik aan enkelen van hen vroeg waarom ze dan niet op zoek gingen naar een andere, beter passende organisatie, dan … dan kreeg ik telkens enkele ‘ja, maar’ argumenten te horen. Ja, maar het is toch dicht bij huis. Ja, maar ik verdien er toch goed mijn boterham. Ja, maar ik heb toch een bedrijfswagen.
Allemaal terecht, maar zijn die argumenten wel het belangrijkste?
Is het leven niet veel te kort om opgesloten te blijven in een werkomgeving die je helemaal niet ligt?
“Wie werkt vanuit zijn talenten, is een gelukkige werknemer.”, stelt Marleen Evenepoel, administrateur-generaal bij Agentschap voor Natuur en Bos in de werkbarometer 2019 .
(http://www.werkbarometer.be)
Mijn overtuiging is dezelfde. Ga op zoek naar je talenten, vlieg uit je (gouden) kooi en ga voor de job van je dromen.
En niet getreurd als je daarvoor regelmatig eens van job moet veranderen. Zowel binnen als buiten je bedrijf zijn er mogelijkheden zat!

Veel (werk)plezier.

Joost Cottyn


Ga op zoek naar je talenten, vlieg uit je (gouden) kooi en ga voor de job van je dromen.