Getuigenis - Sophie deed een Talent Track bij Wereld Missie Hulp

Clean Cleaning Funny 2371

Sophie deed een Talent Track bij Wereld Missie Hulp. We laten haar even aan het woord:

Naar mijn aanvoelen is het programma van Tubata een zeer rijk programma.

Oorspronkelijk ben ik op de kar gesprongen vanuit mijn eigen engagement in mijn VZW waarmee we ontwikkelingshulp in Ghana bieden.

Ik was in het kader daarvan al in aanraking gekomen met WMH en ik voelde dit aan als iets terug kunnen doen voor hun.

Ik ben nogal een gevoelsmens en vaak zijn zulke beslissingen bij mij daarop gebaseerd en op één van mijn favoriete spreuken “In the end I’ll only regret the chances I didn’t take”

Maar ik had nooit gedacht dat ik zoveel leermomenten en energie zou halen uit deze talent track.

Omdat ik nog geen ervaring heb in project management en deze graag wou opdoen, mocht ik aan de slag met een heel ervaren rot in het vak.

Op zich al mooi want naar processen, technieken, terminologie, … heb ik al veel opgestoken.

Minstens even belangrijk voor mij is de ervaring om plots samen te werken met een groep totaal onbekenden waarmee je op korte tijd een project tot een goed einde moet brengen.

Iedereen heeft zijn kwaliteiten en valkuilen en als je elkaar helemaal niet kent is het niet altijd even gemakkelijk hiermee onmiddellijk op de juiste manier om te gaan.

De setting is ook heel anders dan in een gewone omgeving waar je rustig de tijd hebt om je in te werken en iedereen te leren kennen.

Het heeft me uitgedaagd (en ook een beetje gedwongen) om stil te staan bij “Wie ben ik in een groep? Hoe krijg ik iedereen op heel korte termijn mee? Op welke manier ga ik om met totaal verschillende karakters en stijlen? In hoeverre moet ik mijn tempo en stijl aanpassen of net niet om zo productief mogelijk te kunnen werken? …”

Daarnaast zie je ook andere bedrijven, leer je andere mensen kennen, ontdek je wat je zeker wel en zeker niet ligt, en verruim je je geest enorm.

Bovendien merk je ook dat wij lang niet zo een slechte werkgever hebben. Het gras is niet groener aan de overkant.

Kortom, ik zou iedereen aanraden om eens mee op de trein van een talent track te springen. De leerervaring is zoveel groter dan bij een klassieke training of E-learning!

En als er in de toekomst nog een aanvraag voor een talent track is, dan mag je me altijd de info doorsturen! Ik ben gebeten door de microbe ☺

Sophie